Van 1999 tot 2001 volgde ik de vooropleiding aan het conservatorium te Utrecht. Gedurende deze periode heb ik mijn MBO-studie als activiteitenbegeleider afgerond.

In 2001 werd ik toegelaten tot de Bachelor opleiding ‘klassieke muziek’, met als hoofdvak Euphonium, aan het conservatorium van Utrecht bij vakdocent Piet Joris.

In 2005 behaalde ik cum laude mijn Bachelor diploma en kon ik mijn Master opleiding volgen aan het Fontys conservatorium te Tilburg. Gedurende deze studiejaren heb ik mij naast Euphonium toegelegd op het bijvak (bas)tuba. In 2007 heb ik mijn Master opleiding eveneens cum laude mogen afronden.

Gedurende de studiejaren heb ik bijzondere masterclasses mogen volgen bij gerenommeerde professionals op dit vakgebied, waaronder Steven Mead en Brian Bowman.
 

Ook heb ik deelgenomen aan verscheidene workshops op het vakgebied van Euphonium en bastuba, waaronder die van de Amerikaanse tubaïsten Jonathan Sass (jazz - blues), Patrick Sheridan en wijlen Donald Blakeslee. Van een aantal gerenommeerde gastdocenten heb ik indrukwekkende masterclasses mogen volgen, o.a. bij Hendrik-Jan Renes en Bernard Beniers en in maart 2009 bij de legendarische tubaїst Roger Bobo.

Van 2009 tot 2013 heb ik de Bachelor opleiding gevolgd voor orkestdirectie aan het Fontys conservatorium te Zwolle en Enschede. In deze periode heb ik met verscheidene harmonie- en fanfareorkesten als dirigent mogen werken.